Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Please be seated.

Και εκει που εχεις αραξει το καταπονημενο σου σαρκιο σε μια αβολη θεση τρενου, τοσο φιλοξενη που μαζι με σενα τραπεζωνει 68 τετρακις δισεκατομμυρια αγνωστους ακομα στους επιστημονες παθογονους μικροοργανισμους,  ακους πανω απο το αυπνο κεφαλι σου λαρυγγι υπερηλικα να κανει "τσκ τσκ τσκ". Σκεφτεσαι οτι της κολλησε ο ηλιοσπορος στον οισοφαγο, γυρνας και 2 γερακισια ματια σου τρυπανε την ψυχη μερικα νανοχιλιοστα μακρια σου. Το αγνοεις διακριτικα και παρακαλας η εν λογω γιαγια να μην εχει ακτινες χ στο ματι, οπως ολα δειχνουν, γιατι μονο να πιασει στο στομα της τα εσωρουχα σου με τα βολαν και τους φραμπαλαδες ουτε ο Γαγγης δε σε ξεπλενει. Το "τσκ τσκ τσκ" επαναλαμβανεται, σαν χαλασμενο πικ απ και γινεται σταδιακα εντονοτερο, μαρσαρει η γιαγια. Συνεχιζεις να το παιζεις Γιαπωνεζος τουριστας στην Πλακα και βυθιζεσαι πιο βαθεια στην εστια μικροβιων που με κοπο, αγκωνιες και κατοσταρι μετ εμποδιων εξασφαλισες στα κουρασμενα σου οπισθια, μηπως και περνας πιο απαρατηρητος ετσι που χεις χυθει σα τον ελληνικο απ το μπρικι.
"Θα σηκωθειτε να καθισει η κυρια?" σου απευθυνει επιθετικα ευθυς αμεσως ορθια σουσουραδα, με ενα τετοιο τροπο μαντροσκυλου που θες να βαρεσεις προσοχη, να φωναξεις "Hiel Hitler" και να παρεις και 50 καμψεις.  Και ΟΟΟΟΛΟΙ γυρνανε και σε κοιτανε βλοσυρα, και ευχαριστεις το θεο που δεν κρατουν τσουγκρανες και πυρσους. Σηκωνεσαι και μαυριζουν ολα, ρουφιανα ορθοστατικη με τον πονο μου παιζεις; και απομακρυνεσαι βασανιστικα απο το αντικειμενο του ποθου σου οσο η βαβω θρονιαζει το μισο στρεμμα του πισινου της στη θεσουλα που τοσο βιαια αποχωριστηκες. Και ερχομαι τωρα εγω και λεω, κυρα μου, τι σου φταιω εγω που δε το ραβεις το ρημαδι σου και εχεις γινει σαν το θωρηκτο Αβερωφ, με αποτελεσμα να σε κουραζει το περιττο βαρος? Τι φταιω εγω που αν σε εβλεπε η WWF στην παραλια θα σε ξανακυλαγε πισω στη θαλασσα?
 Τι θα πει ειναι μεγαλη και κουραζεται?? Μεγαλη ειναι στην περιφερεια, αλλα δεν βλεπω την κυβερνηση να της ζητα να δηλωσει το ημιυπαιθριο της στο Ε9. Τι την κουραζει, τα μεσημεριανα και οι σαπουνοπερες που βλεπει οσο εχει μπαστακωσει το 8χρονο εγγονι της διπλα της στον καναπε για να μη χρειαζεται να το επιβλεπει?
Παντα για καποιο λογο θα την πληρωσω εγω. Θες που ειμαι νεα? θες που ειμαι αδυνατη, οποτε σου λεει σκιαχτρο ειναι αυτη, μαθημενη στην ορθοστασια. Θες που εχω αναδρομο Ερμη και Αφροδιτη που πεταχτηκε στο περιπτερο? Θα σας γελασω. Παντως ειμαι το μονιμο θυμα της επελασης των γιαγιαδων στα ΜΜΜ. Γιατι ειναι λεει, κουρασμενες. Θες να σου πω μανταμ τι ειναι κουραση? Να εχεις να συνευρεθεις με το αφρατο σου το κρεβατακι 3 μερονυχτα γιατι διαβαζεις ολονυχτιως τη μπαμπεσα την Πολιτικη Δικονομια, να σηκωνεις το ψοφιμι σου απο την καρεκλα πολυ αφοτου εχει χαραξει για να πας γυμναστηριο και να τρεχεις σα το ζομπι στο διαδρομο, με ενα μυαλο κονιορτοποιημενο απο την ταλαιπωρια, να σπευδεις αλαφιασμενα στην 6ωρη πληκτικη κακοπληρωμενη δουλεια σου να ακους τη λοξα καθε γερο-Λαδα απολιτιστου θυλακοσμιλου  και να ανοιγοκλεινουν τα ματια σου στο τιμονι σαν φωτορυθμικα με τικ. Εσυ κυρα μου, το πολυ να καθαρισες φασολακια να πας στο γιοκα σου με ταπερ στο γραφειο, μην πεινασει το χρυσουλι σου.
Με θεωρειτε υπερβολικη? Το καλοκαιρι που περασε ημουν με ενα φιλο σαρδελοποιημενη στον ηλεκτρικο, Καλλιθεα και παμε Κηφισια, ταξιδι ολοκληρο. Ανοιγει μια θεση, και του κανω νοημα να καθισει, γιατι εχει πανιασει. Και πως να μην πανιασει, το παιδι ειχε καρκινο στους πνευμονες σε πολυ προχωρημενο σταδιο και γυριζαμε απο την πολυωρη, επωδυνη θεραπεια του. Μια γρια τον κοιτα με μισος και αρχιζει τη σταυροφορια πανω απο το κεφαλι του για τη γαιδουρια της νεολαιας και ολα αυτα τα νοστιμα που εχουν σε κασετα οι επαγγελματιες της 3ης ηλικιας, ωστε να οδηγηθει το παιδι να σηκωθει να της παραχωρησει τη θεση μηπως και το βουλωσει. Παρεπιμπτοντως, η πατσουρογρια κατεβηκε 2 στασεις μετα, και εντελως παρεπιμπτοντως, ο φιλος μου μας αφησε ενα μηνα μετα.
Την επομενη φορα που θα μου επιβαλλουν να σηκωθω να κατσει αγενης κακομαθημενη γρια που οταν ειναι να πιασει θεση στο λεωφορειο παταει κατω τη θανου, θα φορεσω επιδεικτικα ακουστικα και γυαλια ηλιου και θα τους συνδεσω με γηροκομειο.

8 σχόλια:

  1. Γιατί σε αντίθεση με εκείνους δεν ήταν ποτέ μικρόψυχος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν ενα απο τα καλυτερα πλασματα και ας τον θελησε ο θεος κοντα του. Λαθος ηλικιες παιρνει μερικες φορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Heil*, oxi Heil...κατα τα αλλα συμπαθητικο κειμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα να πω την αληθεια, διαφορα δε βλεπω, αλλα σε ευχαριστω.

      Διαγραφή
  4. Οι άγγελοι δεν μένουν πολύ καιρό στην γη. Έτσι κι εκείνος κάθισε για λίγο μαζί μας και έφυγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπαμαι πραγματικα για την απωλεια σας, αν στενοχωρησε εμενα τοσο βαθεια, δε μπορω να διανοηθω καν πως ηταν για σας. Να τον θυμαστε με αγαπη, υγιη και αισιοδοξο οπως ηταν.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ. Πάντως σήμερα στο τρένο κάθισα χωρίς καμία τύψη και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να διανοηθώ να σηκωθώ !

      Διαγραφή
    3. Ειμαι πραγματικα περηφανη!

      Διαγραφή